top of page
IMG_5038_edited.jpg

DOULA OG
KVINDEKRAFT

Er du gravid og tænker du over din kommende fødsel og livet som mor?

Kvindens Fødsel kom til verden for at minde om, at det ikke kun er baby der fødes, men også kvinden der fødes som mor. At føde et barn er en potentielt transformerende oplevelse, men det er desværre noget vi snakker alt for lidt om. 


Med inspiration i min egen fødselsoplevelse og i mit virke som doula, har jeg sat mig for at afsøge og formidle fødslens mysterier. Der er nemlig noget der lader til at være gået tabt. Alt for mange kvinder ender med at have traumatiske fødselsoplevelser bag sig, og alt for få deler fødselsoplevelser fra et ægte, empowering sted.


Kvindens Fødsel er samtaleforløb, doula-virke, fødselsaktivisme, fødselsfilosofi, moderskab, inspiration, fællesskab og meget mere. 

Kvindens Fødsel: Welcome

STÅ STÆRKT I DIG

Transformationen fra kvinde, til gravid, til mor begynder med dig, og det er et udviklingsforløb, der initierer dig til at tage ansvar for et andet menneske  ved at du først og fremmest tager ansvar for dig og din iboende kvindekraft.

egg-1600890_1920.jpg

FOR DIG DER ER GRAVID

Inspiration og services

chicks-706493_1920.jpg

FOR DIG DER SNART FØDER

Tips og tricks til fødslen

chicks-490957_1920.jpg

TIL DIG DER HAR FØDT

Efterfødselsomsorg

OM MIG

Ása Sagafloa

Kunstterapeut, filosofisk coach og doula

Jeg har i mange år været optaget af og arbejdet med transformationer og overgange. Der er dog intet så hjerteåbnende som at møde sin datter, og intet så overvældende som overgangene til gravid, til fødende, til mor.

Graviditeten var lidt tung, fødslen var en drøm og moderskabet kom som lidt af et chok. Men jeg turde være med det, der gjorde ondt og jeg fejrede det, der føltes godt. Jeg fandt mine egne veje, og det kunne jeg, fordi jeg kendte min fødselsfilosofi.

Den erfaring vil jeg gerne give videre, og det er derfor, at jeg har skabt Kvindens Fødsel. For at møde dig i din graviditet og i dit moderskab. Ikke fordi du skal gøre som jeg gjorde, men fordi at du også skal beriges med muligheden for at gå dine egne veje ind i moderskabet. 

Kvinde, kend din fødselsfilosofi. 

IMG_6086.jpg

ARTIKLER

ESSENTIELLE OLIER

Til graviditeten, fødslen og efter fødslen

essential-oils-2738555_1920.jpg

FØDSELSFORTÆLLINGER

Hvorfor er det vigtigt at fortælle om sin fødsel?

Baby holding parent pinky finger

OVERGANGSRITER

Ceremonier i graviditeten og efter fødslen

P1150231.JPG

KVINDENS FØDSEL TILBYDER

fabric-1739090_1920.jpg

REBOZO MASSAGE

psychology-2001850_1920_edited_edited.jpg

COACHING OG SAMTALE

Gravid kvinde i naturen

DOULA

Forkælelse i graviditeten

Rebozo er spansk og betyder tørklæde. Oprindeligt er tørklæderne håndvævet og farvet, og de bruges i massagen som  en forlængelse af ens arme. 
Jeg tilbyder rebozo massage for gravide, som jeg kombinerer med blide strøg og håndspålægning samt æteriske olier, hvis du ønsker det.

Mentalt klar til fødslen

Det er ikke usædvanligt at graviditeten sætter en masse tanker i gang i forhold til egen opvækst, forestående fødsel og kommende rolle som mor.
Jeg er certificeret i filosofisk samtalepraksis og har arbejdet en del med erfaringsbaseret viden, som et udgangspunkt for terapeutiske samtaler.

Før, under og efter fødsel

En doula er en kvinde, som selv har født, der er til for at støtte dig i at tage ejerskab over din fødsel, og som kan assistere med at skabe rammerne for, at din fødsel for det bedste udgangspunkt for at forløbe som du ønsker.
Jeg er i øjeblikket under uddannelse og bliver færdig som doula i efteråret 2020.

Læs mere om, hvad Kvindens Fødsel kan tilbyde dig

DOULA I KØBENHAVN

Jeg tilbyder doula-støtte og andre services relateret til graviditet og fødsel i København og omegn. Det vigtigste for mig er, at kvinden og evt. hendes partner føler sig set og forstået af mig. Jeg er interesseret i at lære jer at kende, så jeg kan støtte jer i at få den fødsel, som I ønsker jer.


Nu er fødslen imidlertid en ukontrollerbar størrelse, og der er naturligvis ingen doula, som kan love jer et bestemt udfald.  Det jeg selv erfarede da jeg skulle føde, og det som mange andre før og efter mig har erfaret i fødslen er, at jo bedre forberedte du/i er, des bedre mulighed er der for at præge fødslen i den retning I ønsker jer. 

En doula er til for jer, og hun er der for at støtte op om de ønsker I selv har for fødslen. Det er desuden dokumenteret, at tilstedeværelsen af en doula under en fødsel har en signifikant betydning ift.

 • at forkorte fødselsforløb

 • at flere kvinder føder naturligt vaginalt

 • at færre kvinder får medicinsk smertelindring og indgreb (epidural, oxytocin, fødselstang)

 • at færre kvinder føder ved kejsersnit


Herudover har forskere iagttaget, at kvinder der havde født med en doula har en kærligere interaktion med deres nyfødte babyer at kvinderne oplever færre smerter, bedre amning og interessant nok, en større tilfredshed med deres partnere efter fødslen.

Hjemmefødsler har en særlig plads i mit hjerte, ikke fordi noget er mere rigtigt end andet, men fordi jeg selv fødte hjemme og elskede det.


For mig var det trygheden ved ikke at skulle bevæge mig ud i Københavns gader førend mig og baby var klar. Det var følelsen af at være hjemme i vanlige omgivelse med egne dufte og energier, og følelsen af at mine fødselshjælpere kom til mig frem for at jeg skulle træde ind på deres domæne. 

Mother and baby in autumn

EN DOULAS ARBEJDE

Hvad kan og gør en doula?

 • En doulas arbejdsområde er centreret omkring en fødsel, men kan strække sig fra tiden før/efter undfangelse over graviditet/fødsel og ind i efterfødselstiden.

 • En doula er trænet i at rådgive og informere samt at give mødre emotionel støtte og fysisk komfort igennem hele fødselsforløbet.

 • En doulas viden er dels erfaringsbaseret, da hun ofte har viden om fødsler gennem egne erfaringer med at føde, og dels fagligt funderet, både inden for doulaens eget virke og inden for fødselsteori mere generelt. Fælles for doulaens viden er, at den er reflekteret og sættes i spil som en støtte til mor eller fødselspar ud fra deres egne ønsker til fødslen.

 • Doula-faget har sine egne metoder, der f.eks. dækker over rebozo og andre teknikker, der kan lindre ubehag og sætte skub i fødslens udvikling. Gældende for alle metoder er, at der er tale om ikke-medicinsk intervention.

 • En doulas primære opgave er at støtte mor og fødselspar gennem fødselsforløbet på en informeret og positiv måde, som understøtter mors/fødselspars ønsker til fødslen.

 • En doula bruger sig selv, sin erfaring og sin tilstedeværelse til at være et anker for den fødende, og til at bidrage til et positivt og konstruktivt samarbejde med andre fødselshjælpere og fagprofessionelle.

 • En doulas arbejdsområde indebærer også hendes etik, og hun er altid ikke-dømmende og yder konstruktiv støtte til kvindens egen empowernment og autonomi.

 • En doulas tilgang er kærlig/omsorgsfuld, og hun støtter kvinden i at være emotionelt i balance og at være okay med de valg hun træffer undervejs i fødselsforløbet, også selvom det ikke var som hun ønskede.

 • En doulas arbejdsområde er fortsat ved at blive forfinet, og enhver doula bidrager med sit eget udgangspunkt. Fælles for alle doulaer er dog, at vi arbejder for at skabe gode fødselsoplevelser så fødselsparret får den bedst mulige start på familielivet med et eller flere børn.


Bonusområde

 • Enhver doula har pligt til at sikre eget velvære, reflektere over egne evner og begrænsninger, afspænde sin psoas og generelt evne at kunne fremtrylle en tilstand af balance, så hun er bedst muligt i stand til at løfte energifrekvensen i fødselsrummet i en positiv retning og er i stand til at rumme det uforudsete og svære.

bottom of page